Rikosseuraamuslaitos

Lintulahdenkatu 5, 00530 Helsinki

www.rikosseuraamus.fi

Moni tietää vankilan, mutta monelle on kuitenkin yllätys, miten monipuolisia työtehtäviä me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme

Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa, luotettavaa ja merkityksellistä työtä uusintarikollisuuden vähentämiseksi. Kuulumme oikeusministeriön hallinnonalaan ja vastaamme yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta sekä tutkintavankeuden toimeenpanosta.

Tehtävänämme on ensisijaisesti huolehtia, että tuomioistuimien määräämät rangaistukset pannaan täytäntöön lainmukaisesti ja turvallisesti. Rangaistusajan tavoitteena on ohjata tuomittua kohti rikoksetonta elämää. 

Meillä työskentelee noin 2600 rikosseuraamusalan ammattilaista, joista noin puolet tekevät työtä valvontatehtävissä vankiloissa. Yhdyskuntaseuraamustoimistoissa työskentelee esimerkiksi rikosseuraamustyöntekijöitä ja tukipartio-ohjaajia. Tarjoamme työpaikkoja myös muun muassa rikosseuraamusesimiehille, asiantuntijoille, ohjaajille, psykologeille, opettajille ja papeille.

Työmahdollisuuksia eri puolilla Suomea

Olemme valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Organisaatiomme koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatiomme kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista. Yhdyskuntaseuraamustoimistot ja vankilat sijaitsevat eri puolilla maata. Rikosseuraamusalan koulutuskeskus (RSKK) järjestää vartijakoulutusta sekä alan täydennyskoulutusta.

Lue lisää Rikosseuraamuslaitoksesta työnantajana verkkosivuiltamme. 

Avoimet työpaikkamme löydät Valtiolle.fi -sivustolta

Tip a friend

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Employment relationship

(0)

(0)

Job categories

Locations

Open positions

Rikosseuraamuslaitos

Open positions
- No vacancies found -
en_GBEnglish