Kesätöihin/harjoittelijaksi Traficomiin, 38 paikkaa

Kesätöitä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi
Hakuaika päättynyt: 12.02.24
Hakuaika päättyy: 12.02.24

Työn kuvaus:

TRAFICOM_080922_Pasila_13A0698-1

Etsitkö kesäksi työtä, jossa pääset ottamaan urasi ensiaskeleita ja saat mahdollisuuden rakentaa tulevaisuuden ammatillisia verkostojasi? Haluatko olla mukana kehittämässä ympäristöystävällistä ja turvallista tulevaisuuden liikennettä? Sytytkö digiyhteiskunnan teemoista? Innostutko tiedon pyörittelystä tai kenties juridisista pähkinöistä?

Jos vastasit kyllä, voisit olla ensi kesän tuleva traficomilainen! Meillä on tarjolla tehtäviä eri alojen opiskelijoille aina alkuvaiheen opiskelijoista opintonsa lähes suorittaneisiin saakka. Suurin osa painottuu asiakaspalvelutehtäviin, esimerkiksi ajoneuvopalveluihin ja tietopalveluihin.

Meillä pääset tekemään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Vaikutamme yhteiskuntaamme laajalti merenpohjan ja satelliittien välillä.

Haemme harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin:
• Ajoneuvojen rekisteröintiin ja verotukseen sekä ajokortteihin ja tutkintoihin liittyvät tehtävät
• Ajoneuvoihin liittyvät tekniset tehtävät
• Merenkulun tiedonkeruu, tilastointi ja vaikutusarviointien teko
• Merenkulun alusten teknilliseen turvallisuuteen liittyvät tehtävät
• Merikartoitukseen liittyvät paikkatietotehtävät
• Vesiväylänpidon sääntely-, lupa- ja valvontatehtävät
• Tietojärjestelmän käyttöönoton valmistelussa avustaminen (mm. työohjeet, videot)
• Tietopalvelu, tiedonhallinta ja kirjaamotehtävät
• IT-arkkitehtuurikokonaisuuteen ja lokienhallintaan liittyvät tehtävät
• Tiedon tuottaminen, analysointi ja koostaminen (ml. paikkatiedot, vaikutustenarviointi)
• Oikeudelliset tehtävät (mm. kuluttajansuoja, tietosuoja)
• Viestinnän tehtävät (mm. sisällöntuotanto eri kanaviin, sosiaalinen media, videot, tapahtumat)
• Henkilöstöhallinto, rekrytoinnin avustavat tehtävät ja kesätyöntekijöiden verkoston koordinointi
• Raideliikenteen turvallisuuteen ja toimijoiden hallintaan liittyvät tehtävät
• Rautatiemarkkinoihin liittyvät tehtävät
• Taajuushallintoon liittyvät tukevat ja kehittävät tehtävät

Toimimme tiimimäisesti, joten saat tiimiltä työhösi tarvittavaa tukea ja voit samalla oppia kokeneemmilta asiantuntijoilta. Järjestämme kesän aikana harjoittelijoiden yhteisiä kokoontumisia, joten pääset tutustumaan myös harjoittelijakollegoihisi.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset
Osa tehtävistämme edellyttää Suomen kansalaisuutta (Valtion virkamieslaki 7§).

Hakijalta odotamme
Sinulla on tehtävään soveltuvia opintoja ja olet vielä opiskelija. Olet mahdollisesti jo hankkinut alaan liittyvää työkokemusta tai muuta osaamista hakemaltasi tehtäväalalta.

Tehtävässä tarvitset hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, vastuullista ja oma-aloitteista työskentelyotetta sekä halua oppia uutta. Sinulla on erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Joissakin tehtävissä tarvitaan lisäksi ruotsin ja englannin kielen taitoa. Ennen kaikkea odotamme sinulta kiinnostusta haettaviin tehtäviin.

Tarjoamme sinulle
Järjestämme harjoittelijoille ja kesätyöntekijöille oman perehdytys- ja verkostoitumisohjelman. Perehdytyksessä tutustut Traficomiin ja valtionhallintoon ja pääset verkostoitumaan toisten harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden kanssa. Tarjoamme myös lounasedun kätevässä ePassi-sovelluksessa, jolla pystyt maksamaan useissa eri ravintoloissa työnantajasi tukemana. Käytössäsi on myös työterveyshuollon palvelut.

Työnantaja
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom varmistaa toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset liikenteen ja viestinnän yhteydet ja palvelut Suomessa. Olemme myös palveleva lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Ennakoimme muutoksia ja tuotamme tietoa päätöksenteon sekä kuluttajavalintojen tueksi. Tuemme tietoyhteiskunnan ja liikennejärjestelmän kestävää kehitystä sekä innovatiivisten palveluiden syntymistä. Traficomissa työskentelee yli 1000 asiantuntijaa 15 paikkakunnalla.

Seuraa meitä viestipalvelu X:ssä @TraficomFinland ja @CERTFI (Kyberturvallisuuskeskus).

Sijainti
Helsinki Pasila, Helsinki Kumpula tai Rovaniemi

Pääosa kesätöistämme sijaitsee Helsingin toimipisteissämme, mutta osa sijoittuu Rovaniemelle. Rovaniemelle sijoittuu verotuksen ja rekisteröinnin tehtäviä sekä tietopalvelun ja tiedonhallinnan tehtäviä. Tehtävät määrittelevät toimipisteen sijainnin. Ilmoitathan hakemuksessasi toimipistettä koskevan toivomuksesi.

Muut tehtävään liittyvät tiedot
Tehtävään nimittäminen edellyttää, että hakijasta tehdään tämän suostumuksella soveltuva turvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014), osassa tehtävistä teetetään myös huumausainetestaus. Osassa tehtävistä turvallisuusselvitys saattaa sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen. Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lue lisää kesätöistä ja harjoittelusta Traficomissa: https://www.traficom.fi/fi/traficom/toihin-traficomiin

Työhaastatteluja saatetaan aloittaa jo hakuaikana, joten toimithan nopeasti! Mahdolliset kysymykset voit lähettää osoitteeseen kesatyo(at)traficom.fi, niin ohjaamme ne tarvittaessa eteenpäin oikealle taholle. Palkkaa koskeviin kysymyksiin vastataan työhaastattelun yhteydessä.

Suurimmassa osassa kesätöistämme tehtäviä voi tehdä myös osittain etänä, mutta osa tehtävistä vaatii työn luonteen vuoksi ajoittain läsnäoloa toimistolla.

Määräaikaisuuden peruste: Työn luonne (kausiluontoinen työ) / harjoittelu
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Meillä on käytössä liukuva työaika. Osassa tehtävistä saattaa olla kiinteämpi työaika.
Koeaika: Palvelussuhteen alussa voidaan käyttää koeaikaa.
Palkkauksen peruste: Tehtävästä maksetaan palkkaa, joka sijoittuu pääsääntöisesti välille 2300-2500 €/kk riippuen tehtävistä ja henkilön osaamisesta.

Kiinnostunut työpaikasta?

TRAFICOM_Su_Ru_rgb_2022

Työpaikkailmoitus

Työsuhde

Kesätyö, Määräaikainen

Palkkaus

2300-2500 €/kk

Sijainti

Lappi

Kaupunki

Helsinki tai Rovaniemi. Pääosa kesätöistämme sijaitsee Helsingin toimipisteissämme, mutta osa sijoittuu Rovaniemelle. Rovaniemelle sijoittuu verotuksen ja rekisteröinnin tehtäviä sekä tietopalvelun ja tiedonhallinnan tehtäviä. Tehtävät määrittelevät toimipisteen sijainnin. Ilmoitathan hakemuksessasi toimipistettä koskevan toivomuksesi.

Työ suoritetaan

etatyo, hybridi, paikanpaalla

Koulutustaso

Alempi Korkeakoulututkinto, Ylempi Korkeakoulututkinto

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Lappi

Helsinki tai Rovaniemi. Pääosa kesätöistämme sijaitsee Helsingin toimipisteissämme, mutta osa sijoittuu Rovaniemelle. Rovaniemelle sijoittuu verotuksen ja rekisteröinnin tehtäviä sekä tietopalvelun ja tiedonhallinnan tehtäviä. Tehtävät määrittelevät toimipisteen sijainnin. Ilmoitathan hakemuksessasi toimipistettä koskevan toivomuksesi.

-

kesatyo@traficom.fi

fiFinnish