Harjoittelijoita liikenneoperaattorin tehtäviin

Liikenneoperaattoriksi tieliikennekeskuksiin
Hakuaika päättynyt: 31.01.24
Application period ends: 31.01.24

Job description:

Tampere-15

Sinustako harjoittelija liikenneoperaattorin tehtäviin Tampereelle, Helsinkiin tai Turkuun? Fintrafficin tieliikennekeskuksessa olet tärkeä osa turvallisen ja sujuvan liikenteen toteutumista.

Liikenteenohjauksen palvelut ovat Fintrafficin tieliikenteenohjauksen toiminnan ytimessä. Palveluihimme kuuluvat tieliikenteen ajantasaisen tilannekuvan ylläpito, liikenteenseuranta, liikennetiedottaminen sekä häiriönhallinta. Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme tuottaa nyt ja tulevaisuudessa turvallista, sujuvaa, tehokasta ja maailman parasta tieliikenteenohjausta.

Etsimme nyt Fintrafficin tieliikennekeskuksiin Tampereelle, Helsinkiin ja Turkuun harjoittelijoita, joilla on kyky pitää langat käsissä, aktiivinen ote työhön sekä into oppia uutta alati kehittyvän liikenteenohjauksen parissa. Tehtävät ovat määräaikaisia.

Mitä työ pitää sisällään?

Fintrafficin tieliikennekeskus toimii maantieliikenteen hermokeskuksena. Tilannetiedon pohjalta ohjaamme esimerkiksi vaihtuvia nopeusrajoituksia, tiedotusopasteita sekä tunneleiden ja liikennevalojen toimintaa.

Vastaamme siitä, että erilaisissa poikkeus- ja häiriötilanteissa, kuten liikenneonnettomuuksissa, tieto kulkee poliisin ja pelastuksen sekä urakoitsijoiden ja kunnossapidon suuntaan. Tehtävänäsi onkin toimia liikenteenhallinnan operatiivisissa päivystystehtävissä laajan yhteistyöverkon kanssa.

Äänemme kuulet myös Fintrafficin Tienkäyttäjän linjalta.

Harjoittelijan työssä pääset päivittäisen operatiivisen toiminnan lisäksi osallistumaan laajemmin toiminnan kehittämiseen sekä järjestelmien ylläpitoon osaamisesi ja työtilanteesi mukaan.

Tieliikennekeskus toimii kaikkina vuorokaudenaikoina, vuoden jokaisena päivänä ja työvuorosi ovatkin 12,5 tunnin pituisia.

Mitä odotamme Sinulta?

Kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja asioiden välisiä suhteita on tässä työssä valttia. Myös taito oppia uutta on tärkeää, sillä pääset työskentelemään liikenteenhallinnan kehittyvien tietojärjestelmien parissa.

Lisäksi odotamme
– tietekniikan, teiden kunnossapidon tai liikennealan opintoja.
– Sinulla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä kyky tehdä yhteistyötä mm. muiden viranomaisten ja joukkotiedotusvälineiden kanssa.
– Sinulla on aktiivinen ote työhön ja olet oma-aloitteinen.
– Olet asiakaspalveluhenkinen ja suhtaudut myönteisesti kehittyvään toimintaan.
– Olet valmis tekemään vuorotyötä.
– Sinulla on hyvä suomen sekä ruotsin kielitaito.

Toivomme, että hakijoilla olisi halukkuutta työskennellä myös kesän jälkeen, sillä työnantajalla olisi mahdollisesti tarjota valituille työntekijöille tuntitöitä kesän jälkeen työnantajan tarpeen mukaan.

Mitä tarjoamme Sinulle?

Suomen henkilö- ja tavaraliikenne perustuu sujuvaan ja tehokkaaseen liikenteeseen maanteillä. Tavaraliikenteestä yli 60 prosenttia ja matkustajaliikenteestä jopa 90 prosenttia kulkee kumipyörillä. Tämän liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta me vastaamme Fintrafficin tieliikennekeskuksessa.

Tavoittelemme Suomeen maailman turvallisinta, älykkäintä ja ympäristöystävällisintä liikennettä – tähän pääset vaikuttamaan tieliikenneoperaattorin tehtävissä. Tuemme työssä menestymistäsi tarjoamalla muun muassa nämä:

– Ainutlaatuisen työympäristön ja näköalapaikan Suomen tieliikenteeseen
– Monipuolisen työnkuvan sekä mielenkiintoisen ja kehittyvän tehtäväkentän
– Erinomaisen työilmapiirin sekä hyvät esihenkilö- ja tukipalvelut
– Innostavan ja dynaamisen työyhteisön
– Kattavat henkilöstöedut
– Selkeät tavoitteet, hyvinvointia ja osaamista tukeva ihmisläheinen yrityskulttuuri sekä välitön yhteistyö niin yhtiömme sisällä kuin eri sidosryhmienkin kanssa ovat avaimia onnistumiseen.

Fintrafficin toimintaa ohjaavat koko konsernin yhteiset arvot, jotka antavat suunnan siitä, kuinka yhdessä halutaan toimia ja mikä on tärkeää. Ne ovat läsnä päivittäisessä toiminnassa, päätöksenteossa ja arjen kanssakäymisessä: Turvaamme, välitämme ja näytämme suuntaa. Yhdessä.

Tervetuloa tekemään työtä, jolla on merkitystä!

Kysymyksiä tehtävästä tai haluatko muita lisätietoja?

Tieliikenneohjauspalveluiden päällikkö Eero Sauramäki sekä liikennekeskuspäällikkömme Kari Tarkki ja Sanna Piilinen vastaavat:

Tampere eero.sauramaki@fintraffic.fi tai 050 353 4010

Helsinki kari.tarkki@fintraffic.fi tai 040 673 6450

Turku sanna.piilinen@fintraffic.fi tai 040 672 4577

Kerrothan hakemuksessasi, että oletko hakemassa Tampereelle, Helsinkiin vai Turkuun. Hakemuksen lähettämistä ei kannata jättää viime minuuteille, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, ja teemme päätöksen mahdollisimman pian sopivien henkilöiden löydyttyä.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi.

Haku alkaa 2. tammikuuta 2024 ja päättyy 31. tammikuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Työsuhteen tyyppi: Määräaikainen

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic

Fintraffic liikuttaa maalla, merellä ja ilmassa. Autamme ihmiset ja tavarat perille turvallisesti, sujuvasti ja ympäristöä huomioiden. Älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalvelut yrityksille ja kuluttajille sekä ajantasainen liikennetieto vauhdittavat Suomen kehittymistä kestävän liikenteen ja logistiikan edelläkävijäksi. Palveluksessamme on 1100 ammattilaista.

Interested in a job?

Fintraffic_vaakalogo_musta_rgb

Job announcement

Työsuhde

Summer job, Fixed-term

Palkkaus

-

Sijainti

Pirkanmaa

Work location

paikanpaalla

Koulutustaso

Lukio/Ammattikoulu, Alempi Korkeakoulututkinto, Ylempi Korkeakoulututkinto

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy

Pirkanmaa

-

-

en_GBEnglish